Ny idrottsanläggning byggs intill Berzeliusskolan

Snart får Linköping nya ytor för en variation av aktiviteter, idrott och möten mellan människor.

Lejonfastigheter bygger nya idrottshallar intill Vasahallen och Berzeliusskolan på uppdrag av Linköpings kommun. Det blir två fullstora hallar med plats för olika aktiviteter. Dessutom ska där ges plats för skolmåltidslokaler för Berzeliusskolan och Katedralskolan.

– Vi har sett att det finns ett stort behov av funktionella lokaler för åarasportutövare och gymnaster och har valt att låta deras idrotter hamna i fokus när vi med två hallar till vill skapa ett nytt sportcentrum. Tillgänglighetsanpassningen är viktig för att så många som möjligt av kommunens invånare ska kunna idrotta på sina villkor, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Cecilia Gyllenberg Bergfasth.

Produktionen påbörjas under 2018 och anläggningen beräknas stå klar hösten 2020.

Läs pressmeddelandet i sin helteh via länken:

Senast uppdaterad den 6 november 2017