Linköping firar Finlands 100-års jubileum

Den 6 december fyller Finland 100 år. Linköping uppmärksammar dagen med att inviga en ny utställning om finländsk konst och litteratur på Stadsbiblioteket.

Tid: onsdagen den 6 december klockan 16.00
Plats: Främre ljusgården, Stifts- och landsbiblioteket i Linköping

Linköping uppmärksammar Finlands 100-års dag med att ställa ut konstverk och konsthantverk av finländska konstnärer och en utställning där vi skyltar med skönlitterära böcker av finländska författare och fackböcker om Finland100.

Personal från stadsbiblioteket berättar om intressanta finländska böcker, en gitarrensemble från kulturskolan underhåller och konstnärerna presenterar sin utställning. Invigningstalet hålls av Borgmästare Helena Balthammar.

– Linköpings kommun har starka band till vår vänort Joensuu och för oss är det viktigt att uppmärksamma att det är 100 år sedan Finland blev självständigt, säger Helena Balthammar (S).

Arrangörer är Linköpings kommun, Region Östergötland och Östgöta Konstförening.

Senast uppdaterad den 4 december 2017