Vallastaden prisas för transportlösning

Linköpings kommun har mottagit ett hedersomnämnande för transportlösningen i Vallastaden under prisutdelningen av SHIFT2017 i Almedalen. Priset delas ut av Trivector och är en ranking kring hur kommuner arbetar med hållbara transporter.

Anledningen till att Vallastaden valts ut i år är för att lyfta exempel på planering av nya områden. Vallastaden visar hur man kan planera nya områden för ett mer hållbart resande, med stor hänsyn till gående och cyklister inom området, närhet till kollektivtrafik och parkering i utkanten av kvarteren – samtidigt som det är ett spännande område med mångfald inom boenden och variation.

Samhällsbyggnadsdirektör Anna Bertilson tog emot hedersomnämnandet till Linköpings kommun för planeringen av Vallastaden.

– Jag är glad att Linköpings kommun tilldelas priset för den fina trafiklösningen i Vallastaden som så många jobbat med. Vi tolkar priset som en uppmuntran att fortsätta arbetet med att satsa på cykel- och gångtrafikanter och gemensamma parkeringshus. När Vallastaden invigs i september kommer dessutom den nya stadsdelen redan ha en snabb och välfungerande kollektivtrafik, säger samhällsbyggnadsdirektör Anna Bertilson.

Varje år sedan 2014 har trafikkonsultföretaget Trivector delat ut två diplom – ett till den vinnande kommunen, det vill säga den som har högst poäng enligt SHIFT-rankningen, och ett hedersomnämnande till en kommun som gjort något särskilt. I år är Lund bäst i Sverige på hållbara transporter.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 6 juli 2017