Linköpingsbornas karta över ytterstaden

Nu startar medborgardialogen för att hitta ytterstadens identitet. Till grund ligger en vision för ytterstaden och en karta utformad med hjälp av Linköpingsbor som nu ska fyllas på med fler idéer.

Medborgardialogen är en del i arbetet med att ta fram en utvecklingsplan för ytterstaden - ett tillägg till Linköpings översiktsplan. Ytterstaden omfattar en rad stadsdelar – från Skäggetorp och Tornby till Vidingsjö och Ullstämma och de flesta stadsdelar däremellan som inte tillhör ”innerstaden”.

 – På det här sättet fångar vi hela staden och får därmed möjlighet att skapa en sammanhållen stad, säger ansvarig projektledare, översiktsplanerare Oscar Lindgren. 

Syftet med medborgardialogen är att få fram ännu mer idéer kring vad som karaktäriserar ytterstaden. I våras efterlyste plankontoret ”Linköpingsbornas favoritplatser” genom en kampanj i sociala medier. Kartan är i huvudsak baserad på de ”favoritplatser” som Linköpingsborna då berättade om.

– Vi hoppas nu på att många Linköpingsbor deltar i medborgardialogen och ger oss ännu fler favoritplatser som vi kan märka ut på vår karta över ytterstaden, säger Oscar Lindgren, som uppmanar allmänheten att gå in på www.linkoping.se/ytterstaden. Läs visionen, titta på kartan och tyck till.

Linköpingsbornas karta kommer sedan användas i arbetet med att ta fram ett planförslag – en utvecklingsplan för ytterstaden. När förslaget är klart kommer plankontoret i att bjuda in till samråd.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 4 juli 2017