Linköping uppåt i Lärarförbundets rankning om bästa skolkommun

Linköpings kommer på plats 43 i Lärarförbundets rankning Bästa skolkommun. Linköpings placering var under förra året 74 av 290, vilket innebär att kommunen stiger kraftigt i år.

Lärarförbundet jämför och listar årligen kommunerna inom 14 områden och får fram en sammanlagd placering. Linköping har förbättrat sig mest inom området Lärartäthet där kommunen klättrar med 85 platser. Samtidigt klättrar Linköping 44 platser när det gäller andelen elever som klara godkänt i årskurs 9 justerat för förutsättningar, vilket är ett likvärdighetsindex.

– Vi bedriver ett långsiktigt arbete att år efter år höja kunskapsresultaten i Linköpings skolor. Lärarförbundets rankning är ett tecken på att vi är på rätt väg, säger Jakob Björneke (S), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Uppmuntra kommuner

Kommunens högsta placering är inom högskolebehörighet, avtalspart och resurser. Samtidigt sjunker andel barn i förskolan.

Lärarförbundets rankning Bästa skolkommun sätter fokus på kommunernas viktiga roll som huvudmän för skolan. Syftet är att uppmuntra kommuner som ger sina elever, lärare och skolledare goda förutsättningar. Förhoppningen är att Bästa skolkommun ska inspirera kommuner att satsa på dem som skapar den goda skolan – elever, lärare och skolledare.

Senast uppdaterad den 5 oktober 2017